Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» розповів про те, як останні події в Афганістані вплинуть на міжнародну діяльність США, в тому числі на українські питання і візит президента України до Білого дому.

Він розповів, що ситуація з Афганістаном істотно вплине на міжнародну політику не тільки зараз, але і протягом наступних десятиліть, особливо на позиції США на міжнародній арені. За його словами, сьогодні США переживає кризу, тому афганська ситуація знижує вплив і активність країни по інших напрямках.

«Це дуже поганий фон для візиту Зеленського в США, оскільки Байден зайнятий афганською кризою, крихкий для критики щодо Північного потоку-2. Американська позиція із задоволенням може підхопити якісь меседжі Зеленського по Північному потоку», - каже Бортник.

Політолог заявив, що український порядок денний сьогодні банально поза контекстом того, що хвилює американських політичних діячів – для них це другорядне або навіть третьорядне питання.

«Навіть прем'єр-міністра Ізраїлю не змогли прийняти в обумовлені терміни через афганську кризу. Я думаю, що і візит Зеленського значною мірою пройде в афганській тіні. Швидше за все, навряд чи варто очікувати підписання якихось важливих документів або прийняття якихось стратегічних політичних рішень», - вважає Бортник.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи потрібні бази НАТО на території України.

Також Знай.uа писав, що Багінський припустив, яким буде порядок денний на зустрічі Байдена з Зеленським.