У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» політолог Віталій Кулик поміркував над тим, що може призвести до змін в Україні восени і якими вони будуть.

Як розповідає експерт, восени можуть справді відбутися дострокові президентські та парламентські вибори. Водночас він відзначає, що Зеленський все ще має високий рейтинг. «Він цілком може пройти на другий термін, а це куди краще, ніж бути достроково знесеним», - міркує Кулик.

Далі політолог вказує на економічні проблеми України: економіка аж ніяк не зростає, хоч Шмигаль і заявляє про протилежне. «На ділі промислове виробництво падає, доходи населення скорочуються, як і купівельна спроможність», - повідомляє він.

Також Кулик звертає увагу і на проблеми в соціальній сфері. Зокрема, каже він, за 7 років суттєво змінилася вартість споживчого кошика. «Зарплати та пенсії начебто виросли, але купити на них можна набагато менше», - підкреслює гість програми. Окрім цього, каже він, спостерігається постійне зростання заборгованостей за комуналку, а згідно з новим законом боржникам просто відключать послуги.

За словами експерта, до соціального обурення додасться ще й політичне, якщо влада запровадить в законодавство формулу Штайнмаєра, дасть амністію бойовикам і особливий статус Донбасу. «А такий шторм може знести весь режим. Я сподіваюся, що хоча б сама держава витримає його», - підсумовує Кулик.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Солонтай поміркував над тим, чи вийде молодь восени на протест.

Також Знай.ua писав про те, що Солонтай розповів, яка група населення найчастіше влаштовує протести.