«Нафтогаз» не має жодних шансів зупинити запуск Північного потоку-2, натомість варто розробляти план дій України після 2024 року, коли контракт із «Газпромом» закінчиться. Так сказав політичний аналітик Віталій Романченко на каналі «My.ua».

Експерт переконаний, що намагатися якось зупинити добудову Північного потоку-2 немає сенсу.

Він пояснює, що цей проєкт торкається інтересів двох держав - Росії, яка постачає газ, і Німеччина, яка його приймає. «Я не думаю, що «Нафтогаз» настільки впливовий, щоб впливати на політику ФРН і РФ. Треба прагматично до цього поставитися, як до доконаного факту», - констатує Романченко.

Отже, аналітик підсумовує, що проєкт вигідний Німеччині з економічної точки зору і РФ його закінчить. А Україні, каже він, варто прораховувати свої подальші кроки.

Зокрема, Романченко акцентує на закінченні контракту із «Газпромом» у 2024 році. Як він нагадує, «Нафтогаз» підписав у 2019 році контракт про транзит російського газу по українському газопроводу і це підняло шум. «Як тільки його підписали, шум стояв і медіа розкручували. Я відразу тоді говорив, що це все мішура, а говорити правильно це чи неправильно – це не має сенсу», - каже гість програми і додає, що важливо лише те, що робити далі.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тягнибок заявив, що загроза від «Північного потоку-2» для України непоправна.

Також Знай.ua писав про те, що Харченко назвав вразливу точку "Північного потоку-2".