Політолог Юрій Романенко у своєму блозі «Романенко. Важливе» розповів про складнощі ведення промислової політики в Україні та труднощі, з якими стикаються бізнесмени, які хочуть відкривати виробництва в нашій країні.

Романенко зазначив, що Україна конкурує з урядами інших держав, які створюють привабливі умови для розвитку в їхніх країнах промисловості, побудови заводів і виробництв, в тому числі, надають податкові пільги. За словами політолога, Україна не може надавати великим транснаціональним корпораціям вигідні податкові умови, оскільки у нас є певні зобов'язання перед МВФ.

«Друга складова – це питання, пов'язане з інженерними комунікаціями. Ви приїжджаєте до сусідньої Польщі і добре знаєте, якщо ви бізнесмен, що там місцева влада бореться, щоб затягнути якийсь великий транснаціональний і взагалі будь-який бізнес», - розповів Романенко.

Як приклад він навів велику транснаціональну корпорацію Shell, яка розмістила у Кракові свою штаб-квартиру, яка займається східною Європою, Туреччиною та іншими напрямками, пов'язаними з Євразією. За словами політолога, місцеві органи влади тут же підвели всі необхідні комунікації, для того щоб Shell тільки почали працювати в Польщі – це разюче відрізняється від України. Він зазначив, що наші монополісти постійно «заламують» ціни за підключення.

«Ти ще не відкрив бізнес, а у тебе вже кілька мільйонів доларів йде тільки на те, щоб ти підключився до електромереж, до води, тепла та інших інженерних комунікацій. І монополізація, яка є в цих секторах, вона абсолютно ніяк не підбадьорює державу. Перебуваючи під контролем цих монополістів, держава фактично зацікавлена в тому, щоб монополістам було добре, а не бізнесу», - заявив Романенко.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв заявив, що Китай стає центром нового геополітичного полюса.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв твердження Єрмолаєва, що колективний Захід залишився у минулому.