Галерист і видавець Юрій Комельков у програмі Петра Охотіна Tiger news розповів, чому українським художникам не вдається стати відомими у всьому світі.

«Наше культурне середовище у частині візуального мистецтва відрізане від світового мистецтва. Тому що якщо діяти за законами, які існують, то в нас – як в Радянському Союзі, так і тепер в Україні – є стіна, де мистецтво не можна переміщати без податків. Закони роблять це (переміщення творів мистецтва, - ред.) майже неможливим», - каже експерт.

За його словами, Закон «Про переміщення через державний кордон України культурних цінностей» перебуває на розгляді вже кількох скликань парламенту.

«І в цьому останньому парламенті він десь там у кінці на розгляді, але він підготовлений. Дуже багато людей у цьому зацікавлені… Це важливо всім – і країні в цілому, і кожному конкретному художнику», - сказав Комельков.

Він також зазначив, що для країн-партнерів дуже тяжко (та майже неможливо) привезти до України якісь гучні проєкти. Наприклад, виставку від Лувру, яка мандрує всією Європою та світом, і від галереї «Прадо» в Мадриді. Експерт підкреслює, що їм доводиться платити податки двічі: і під час ввезення, і під час вивезення робіт.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, юристка розповіла, як талановитим людям іммігрувати в США.

Також Знай.uа писав, що Тіна Кароль продала на аукціоні частинку себе.