Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін пояснив, чому українці їдуть працювати за кордон.

«Трудова міграція українців з України – це свідчення того, що ми все ж таки відкрита демократична країна, і люди самі можуть обирати країну, де вони хочуть працювати, де вони хочуть заробляти кошти. Звісно, гроші – це теж один з моментів, які впливають на рішення людей поїхати кудись… Але ще один з моментів – це все ж таки намагання зрозуміти, де люди хочуть провести своє життя», - каже експерт.

На його думку, саме можливість українців поїхати з України та подивитися на нові приклади існування суспільств змінить нашу країну.

«Трудові мігранти будуть тією м’якою силою, яка буде потроху змінювати і нашу країну, і електоральні вподобання, буде змінювати й буде формувати наше майбутнє. Бо коли люди бачать, як витрачаються податки, коли люди бачать, як існує суспільство в умовах відповідальності політиків – вони вже тут, в Україні, не будуть голосувати за гречку», - сказав Воскобойник.

Як повідомляв Знай.uа, Мороз закликав молодь не їхати з України і будувати тут європейське життя.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Також Знай.uа писав, що Україна втрачає мільярди через трудову міграцію.