Загальні запаси вугілля усіх марок на складах теплоелектростанцій, що входять до складу компанії «ДТЕК Енерго», з середини серпня до початку вересня (станом на 2 вересня) зросли на 22,5% та перевищили 600 тис тонн.

Про це повідомило видання Expro з посиланням на данні Міністерства енергетики.

Найбільші запаси газового вугілля накопичені на Курахівській ТЕС «ДТЕК Східенерго», станом на 2 вересня запаси на складах становлять 178,1 тис тонн. Найбільше антрацитового вугілля на складах Луганської ТЕС – 141,5 тис тонн.

Водночас, запаси вугілля на складах держаних ТЕС продовжують зменшуватися, йдеться в статті видання. Станом на 2 вересня, вони сумарно становлять 98,1 тис тонн.

За період з початку серпня до початку вересня загальні запаси на складах державних ТЕС зменшились в 2,5 рази.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Показати ще

Нагадаємо, в травні-липні через різкий обвал цін ТЕС і ТЕЦ не мали можливості купувати вугілля в повному обсязі, що призвело до зниження запасів палива. У серпні ситуація виправилася і ГК ТЕС почали контрактувати нові обсяги вугілля в тому числі по імпорту.

компанія «ДТЕК Енерго» в серпні підписала угоду на імпорт 320 тис тонн вугілля з польського вугледобувного підприємства Bogdanka у період з серпня 2021 до січня 2022. Наприкінці місяця «ДТЕК Енерго» та «Центренерго» домовились про спільну поставку 75 тис тонн вугілля з США, обсяг вугілля буде розподілено рівними частинами між генеруючими компаніями (по 37,5 тис тонн для кожної компанії).