Про що слід знати українцям, які відправляються працювати за кордон?Свої рекомендації у програмі «Акценти» дає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

«Я всім кажу: хочете працювати за кордоном – їдьте, але працюйте виключно легально. Тільки легальність роботи дає вам справжній захист за кордоном. До речі, і в самій Україні точнісінько так само. Знайти за кордоном легальну роботу легше, ніж нелегальну. Якщо людина тверезо розглядає пропозиції про роботу, то вона чітко розуміє: якщо невелике підприємство обіцяє велику за місцевими мірками зарплату, то це буде нелегально. Якщо людині пропонують пристрій в Німеччині на основі польської робочої візи, то легко зрозуміти, що тут щось нечисто. Але люди погоджуються – адже їм потрібно за обмежений термін заробити якомога більше грошей. Тому у нас є маса шахраїв, які обіцяють за невелику плату працевлаштуватися на гарне місце – зрозуміло, нелегально. І охочі знаходяться», - каже гість програми.

За його словами, звинувачувати в цьому слід не самих заробітчан, а державу.

«Держава зробила все, щоб в Україні був відсутній нормальний ринок міжнародного працевлаштування», - вважає Василь Воскобойник.

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт розповів про те, як трудова міграція може змінити Україну на краще.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Воскобойника, головна проблема українських працівників - нелегальне працевлаштування, як за кордоном, так і у своїй країні.