У своєму блозі «Ще не вмерла» політик, журналіст, поет і композитор Євген Рибчинський прокоментував святкування на честь 30-ї річниці Незалежності України та розповів про негативні показники розвитку України за останні 30 років.

На думку політика, команда президента неперевершена у вмінні влаштовувати як маленькі, так і грандіозні шоу.

«Організація саміту Кримської платформи, нагородження лауреатів Національної легенди, військовий парад на Хрещатику і концерт на НСК Олімпійський – це була неперевершена вистава, довжиною у чотири акти. Вистава, яка вразила не тільки українців, а й гостей з близького і далекого зарубіжжя і викликала справжню інформаційну пожежу у країні-агресорі. 30-річчя від Зеленського вдалося на славу», - вважає Рибчинський.

Проте він зазначив, що за святами наступають будні, які українці не дуже люблять за їх непередбачуваність, дорожнечу і цілковиту несправедливість, яка була притаманна усім 30 рокам незалежності України. Політик нагадав, що 24 серпня 1991 року під Верховною Радою було ніде яблуку упасти, у самій ВР уперше того дня замайорів жовто-блакитний стяг: у цей день 346 депутатів Верховної Ради УРСР прийняли Акт про державну незалежність України.

«Україна входила у нову добу свого існування з новими мріями, амбітними надіями і старими й підступними партійними кадрами. А крім того, економікою, якій заздрили на той час багато країн світу. У 1991 році валовий внутрішній продукт України складав $80 млрд. Для порівняння — це було у півтора раза більше за Ізраїль і майже вдвічі більше за Сінгапур. Попри кілька дуже важких економічних криз ВВП України за 30 років збільшився до майже $155 млрд на рік у той час як ВВП Ізраїля виріс до понад $310 млрд, а Сінгапура майже у $300 млрд. З передової республіки Україна перетворилася на недорозвинену державу», - заявив Рибчинський.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Він розповів, що за 30 років незалежності населення України скоротилося на понад 10 млн осіб – з 51 млн до 41, а також, з даними Світового банку, Україна має найбільші темпи депопуляції населення в Європі. Основні причини депопуляції, за словами Рибчинського, дві: істотне скорочення народжуваності і повальна трудова еміграція.

«Україна є лідером у Європі за кількістю працездатного населення, яке працює за кордоном. Щоправда, за ці роки українські заробітчани стали найбільшими інвесторами в українську економіку. За даними Нацбанку, у 2020 році, попри пандемію і карантин, сума приватних грошових переказів до України від наших гастарбайтерів перевищила 12 млрд доларів. А за неофіційними даними ця сума сягає майже $20 млрд», - зазначив політик.

Як повідомляв Знай.ua, Майніна пояснила, навіщо в США прибула така велика українська делегація.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.