Хто виграв і хто програв в результаті останніх подій в Афганістані? Свою відповідь на це питання у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» дає капітан першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табах.

«Терористи з Афганістану можуть прийти в вільні країни, а не тільки в Росію. До Росії їм якраз буде важче прийти – там сидить диктатор, якого не дуже-то турбують права людини. Те ж саме стосується Китаю. Таліби – це загроза для України, для Європи, для США. У цих країнах кажуть: там кривдять цих, тут кривдять тих, нам потрібно прийняти їх у себе. Ви думаєте, разом з біженцями до нас не приїдуть терористи? Там буде й ІДІЛ, і ХАМАС, і Талібан. Вони будуть скрізь, а ось в Росії – немає. І Китай не пустить жодного біженця. Тому радіти перевороту в Афганістані було б верхом дурості. Росія від цього отримає деякі проблеми, але нам їх дістанеться набагато більше. Це міркування в дусі: у мене немає корови, так нехай і корова сусіда здохне», - вважає експерт.

За його словами, не можна вітати будь-яке явище, яке шкодить Росії, нехай навіть воно шкодить і іншим.

«Росії від афганських подій не буде погано – у всякому разі, не буде гірше, ніж вам. Не буде гірше, ніж Америці. На сьогодні таліби в Афганістані – це проблема всього світу. І створила ту проблему сьогоднішня адміністрація США», - говорить Гарі Табах.

Як повідомляє Знай.ua, політолог Артем Бронжуков висловив думку, що американське керівництво не переглядатиме свою позицію щодо Афганістану.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Віталій Кулик назвав події в Афганістані крахом американської політики.