Чи зацікавлена українська держава в навчанні наших студентів за кордоном? Це питання у програмі «Акценти» розглядає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

«Держава повинна навести порядок в освітній системі України та зробити все, щоб молодь могла отримувати знання тут. І мова йде саме про сучасні знання. А навчання або робота за кордоном – це вже вибір самої людини. І в будь-якому випадку українець, який перебуває за кордоном, повинен залишатися під захистом нашої держави. Будь-який громадянин повинен мати можливість звернутися за допомогою в українське консульство. Якщо такий стан справ стане реальністю, то це буде найважливіший крок з боку нашої держави. Зараз же це – більше надії, ніж реальність», - каже голова організації.

Він зазначає, що, крім держави, громадянину більше не від кого чекати допомоги.

«Студентів ніхто не відправляє на навчання за кордон – це бажання конкретної людини. З боку польських і чеських вишів якихось особливих бюрократичних перепон немає, потрібно тільки отримати відповідну візу. А якщо є контракт з іноземним вишем, то проблем з такою візою не буває», - зазначає Василь Воскобойник.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав усіх українців влаштовуватися за кордоном виключно на легальну роботу.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Воскобойника, трудова міграція може змінити Україну на краще.