У новому випуску програми «Головне» на каналі «my.ua» з блогером Катериною Павловою військовий експерт Олександр Мусієнко розповів про можливість перекидання Росією частини військ з Донбасу для свого захисту в Середню Азію.

«Ситуація з Афганістаном може зіграти Україні на руку. Тому що РФ дуже велика країна і тримати фронт постійно з Заходу і зі Сходу важко, при цьому і на Півночі у них теж є бази в надії на те, що Арктика тане і у них там буде Північний морський торговельний шлях. Тому все це тримати в комплексі дуже складно, і де буде виникати якась загроза, вони туди і будуть перекидати свої сили», - підкреслив він.

Мусієнко сказав, що за Азією РФ зараз буде стежити обов'язково і певною мірою це зіграє на руку Україні. Але поки, вважає він, на наш превеликий жаль відбуваються військові навчання РФ, в тому числі біля кордонів Донецької області, і як тільки відбуваються такі навчання, у нас на фронті відбувається ескалація. Починаються обстріли по мирному населенню і збільшується число загиблих на фронті, повідомив він, і це все збігається в часі, якщо проаналізувати всі російські навчання.

«Тому що прибуває нове озброєння з Росії, боєприпаси, люди заходять звідти. Зазвичай завжди сезонні загострення відбуваються навесні і восени, а в Росії загострення відбуваються завжди у серпні, коли всі у відпустках і відпочивають на морі і розслабляються. У них в цей же час була Грузія, наступ на Іловайськ в Україні та багато інших подій. А зараз в РФ йде ряд військових навчань, і як тільки відбуваються десь навчання, ситуація завжди загострюється», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Дзівідзінського, що піклуватися про Україну будуть тільки після того, як свої особисті інтереси реалізують.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Корчілава розповідав, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.