Глава наглядової ради Асоціації Біоенергетиків України, народний депутат 4-го скликання Володимир Майстришин у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про проблеми енергоефективності перед опалювальним сезоном.

«Вона (ця тема, - ред.) є не просто актуальною, для населення вона є складною. Будь-які розмови про енергоефективність впираються на те, що «ага, енергоефективність – це така штука. Найкраща енергоефективність – це вимкнути конфорку». Колись навіть такий був термін «енергозбереження». Що таке енергозбереження? Це зберегти енергію, не використовувати її. То й що? А енергоефективність – більш правильний термін», - каже експерт.

За його словами, сьогодні в Україні Фондом енергоефективності ніхто не користується.

«Там, я можу помилятися, біля 3 млрд доларів. І населення закликають ним користуватися, а воно не хоче. Чому? Тому що це треба з кишені виймати… Має бути співфінансування. Тобто ми маємо бути відповідальні за своє буття, і зі своєї кишені також витрачати певні кошти. Як мінімум 20% ми маємо дати своїх коштів – там до 30%. 70% навіть і більше може давати цей Фонд. Але ним ніхто не користується! Ці кошти мають витрачатися тільки на утеплення будинків… Але на сьогоднішній день ці гроші ніхто не використовує. А це десь 30%, можливо, можна було б заощадити», - сказав Майстришин.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Завальнюк розповіла, для кого зменшили ціни на світло.

Також Знай.uа писав, що Кушнірук розповів, як потрібно змінити систему постачання води у старих будинках.