У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський розповів про скасування споживання карантинних соціальних норм за комунальні послуги.

«Уряд ухвалив рішення, що з 1 жовтня так звані карантинні соціальні норми споживання треба скасувати та ліквідувати їх взагалі. Вони були введені десь рік тому, коли були перші локдауни і там передбачалося підвищення на 50% всіх норм споживання. А зараз вирішили, що всі здорові та щасливі, тому їх можна скасувати», - розповів він.

Павловський сказав, що насправді це призведе на практиці до того, що виплати субсидій на воду, тепло, опалення та світло будуть десь в половину меншими і кожна родина отримає в результаті субсидій десь на 300 - 700 гривень менше, ніж отримувала до цього.

«А ці карантинні норми соціального споживання комунальних послуг залишаються тільки для червоних зон, а всі інші позбавляються цієї надбавки. Але коли вводиться червона зона, там є неприємні наслідки, бо починається тотальний локдаун й карантинні обмеження з закриттям підприємств, не пускають в транспорт людей, ми це вже все переживали», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Популярні новини зараз

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Павловський розповідав, що уряд фактично зменшив соціальні норми споживання, які вводились під час карантину.