Керiвник проєкту COVID-сертифікатів Катерина Черногоренко у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповіла про електронні COVID-сертифікати з точки зору європейської інтеграції. За її словами, це є певним виходом за рамки держави. Також вона розповіла, чи можна підробити COVID-сертифікат.

«Лікар вносить недостовірні дані і своїм підписом вносить собі доказову базу. Я завжди, коли з ними комунікую, кажу: нікому не давайте свій електронний підпис», - зазначила Черногоренко.

За словами експертки, лікар підтверджує факт вакцинації своїм електронним підписом, тому якщо хтось продав підроблений сертифікат вакцинації, то це дуже легко відстежується. Як вона зазначила, підробка сертифікату вакцинації – це вже справа правоохоронних органів.

«Чого взагалі прийшла ідея цифрових сертифікатів? Як на мене, це є вже справжня інтеграція. Можливо, це вже і є майбутнє Європейського союзу, коли будуть перебудовуватися такі моделі. Я вірю в те, що ми маємо переглядати підхід, коли на рівні держави є така автономність – ми маємо мислити ширше, виходячи за рамки держави», - підкреслила Черногоренко.

Як зазначила експертка, це фактично перший крок до Європейської моделі, яка буде означати, що Україна перебудовується.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малахов розповів, як влада чинить із захисниками України.

Також Знай.ua публікував слова Малахова: Світ рухається до того, що він буде строкатим.