Політолог Тарас Загородній у своєму блозі розповів про позитивні пункти поїздки Зеленського у Вашингтон. За його словами, план Путіна не спрацював: Байден не став вмовляти Україну на Мінські угоди в російській інтерпретації.

«З хорошого – візит все-таки відбувся. Як би ми не ставилися до США, але прийом в Білому домі, є прийом в Білому домі. Ми все-таки входимо у коло інтересів США, як би не хотілося нашим недругам. Те, що на зустріч було виділено 2,5 години, а не 15 хвилин, говорить про те, що це хороший термін, щоб обговорити всі питання, які нам необхідні», - зазначив Загородній.

На думку експерта, більшою мірою це була ознайомча зустріч, щоб зрозуміти, в якому стані знаходяться наші відносини. Як зазначив Загородній, Байден не зажадав від України виконання Мінських відносин в інтерпретації Росії, чого дуже сильно добивалась Росія на зустрічі в Женеві.

«План Путіна, що «давайте ви будете вмовляти Україну діяти відповідно до наших вимог», не спрацював. Були підписані угоди щодо оборони – це зараз головне для нас питання, тому що в зв'язку з будівництвом Північного потоку-2 у нас виникають питання про нашу безпеку», - підкреслив Загородній.

За словами експерта, ймовірність нападу, якщо через українську ГТС не буде йти газ, зростає, тому питання оборони для нас дуже важливе.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, чому Захід нас не може звинувачувати в бездіяльності в боротьбі з корупцією.

Також Знай.ua публікував слова Загороднього: Держава впевнена, що ви щось хлопці зажрались.