Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, якими будуть розміри субсидій для українців восени і хто зможе отримати надбавки.

«У Міністерстві соцполітики повідомили, що з 1 жовтня розмір субсидії в різних регіонах може відрізнятися. Це пов'язано з ймовірним локдауном і переведенням певних областей в «червоні» зони, де будуть діяти посилені карантинні обмеження», - говорить Завальнюк.

Вона пояснила, що в разі нової хвилі коронавірусу, люди, які потраплять в «червоні» зони, отримуватимуть карантинні надбавки, а у решти громадян їх приберуть. За словами Завальнюк, уряд продовжить дію спеціальних соціальних нормативів при розрахунку субсидій для регіонів, які після 1 жовтня виявляться в «червоній зоні».

«Ось так, не встигли ціни на опалення толком сформуватися, а наша влада вже думає, як заощадити на населенні. Адже і без того зрозуміло, що ця зима буде дуже суворою для населення і соціальна допомога у вигляді субсидії є для багатьох пенсіонерів рятівною соломинкою», - заявила журналістка.

Вона нагадала, що субсидію на оплату комунальних послуг призначають з місяця звернення до кінця опалювального сезону. За словами Завальнюк, для домогосподарств з індивідуальним опаленням субсидія розраховується на опалювальний сезон з 16 жовтня по 15 квітня включно. Вона також додала, що оформити субсидію можна онлайн на сайті Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Як повідомляв Знай, українцям в "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.