Що Україна може зробити, щоб зацікавити в собі США? Свою думку про це у програмі «My.ua» висловлює політичний експерт Ілія Куса.

«Україна була б цікава для США, якби розвивала відносини з Китаєм. Якби ідея Арестовича про поворот до Китаю отримала розвиток, тоді б нам було чим грати. Але на китайському напрямку у нас провал. Більша частина великих контрактів між Україною і Китаєм або провалена, або заморожена, або перейшла в розряд судових позовів. При цьому Китай – головний торговельний партнер України, але у нас з ним не розвиваються відносини. Вони тримаються тільки на величезному товарообігу, на тому, що ми експортуємо в Китай багато сировини. Завдяки цьому наші експортери, в тому числі держава, утримують хороші позиції та отримують доходи. Але глибоких політичних контактів з китайським керівництвом у нас немає», - говорить експерт.

Також, за його словами, таких контактів немає між елітами наших країн. Немає в Україні й великих китайських інфраструктурних проєктів.

«Десять років тому ми підписали з Китаєм договір про стратегічне партнерство, але він дотепер не виконується. Китайці збиралися розвивати інфраструктуру і транспортні комунікації, в основному в південних областях України та в Криму. Крим у 2014 році був виведений за дужки, але все інше як і раніше зберігає актуальність», - зазначає Ілія Куса.

Як повідомляє Знай.ua, раніше дипломат Віктор Трюхан дав рекомендації щодо розвитку українсько-китайських відносин.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що футуролог Олексій Толкачов порівняв успіхи України та Китаю за останні 30 років.