Зараз в Америці домінантними стають ліві ідеї, а неолібералізм поступово руйнується. Детальніше про це розповів економіст Олексій Кущ у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-ка дядя».

За словами економіста, сьогодні на Заході можна спостерігати переважання лівих ідей. Аби не бути голослівним, він посилається на дослідження-опитування американців до 35 років, яке провів Інститут Ґеллапа. «Вперше в історії США більше 50% віддали перевагу соціалізму ніж капіталізму», - повідомляє Кущ результати.

Як він пояснює, неолібералізм базується на принципі отримання максимального прибутку за раціонального вибору споживача. Але на практиці, констатує Кущ, це вилилося в екологічну катастрофу. Аби не бути голослівним, гість програми у приклад наводить автомобілі: колись один автомобіль міг їздити 30 років, а зараз через максимізацію прибутку кожного року потрібна нова модель.

За словами Куща, все це призвело до перевитрати природних ресурсів. «Раціональний вибір споживача теж не працює, тому що: «а спробуй мене змусити купувати зелену електроенергію в 5 разів дорожче!», - додає експерт.

Тому, на його думку, таке поширення лівого політичного сектора є виявом інстинкту самозбереження системи. «Система розуміє, що якщо продовжувати в тому ж дусі, то вся ця піраміда обвалиться», - пояснює Кущ.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кущ заявив, що через 10 років у світ прийдуть нові технології.

Також Знай.ua писав про те, що Кущ заявив, що зараз ми маємо багато напрацювань, до яких прагне Захід.