Як зміняться комунальні тарифи найближчим часом? Про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає експерт з питань енергетичного ринку Геннадій Рябцев.

«У Києві я бачив розрахунки, згідно з якими тарифи на теплову енергію для населення будуть знижені. Щоправда, знизять їх на невелику величину, але все-таки знизять. Замість цього теплова енергія і гаряча вода подорожчають для шкіл, лікарень інших установ бюджетної сфери. Це ж торкнеться всіх комунальних і державних підприємств. Ціни виростуть відсотків на сорок. Чому так? Тому що «Нафтогаз» на прохання Кабміну відповів: добре, ми будемо продавати газ теплокомуненерго по 7,42, а про всіх інших розмови не було. Де школи та лікарні візьмуть гроші на оплату збільшених тарифів – це нікому не цікаво», - зазначає експерт.

Також він дав прогноз щодо нових цифр, які найближчим часом побачать у своїх платіжках не тільки кияни, але і всі українці.

«Нових цифр в платіжках я точно не назву, але вони однозначно будуть більше, ніж минулого року. Наскільки більше – це вже як кому пощастить. Наприклад, у Києві багато що залежить від результату судового процесу між «Київтеплоенерго» та «Укргазвидобуванням». Засідання суду повинно відбутися 16 вересня», - говорить Геннадій Рябцев.

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт пояснив призначення соціальних субсидій.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Рябцев закликав замінити їх системою соціальних пакетів.