Психолог Олена Рихальська в ефірі програми “My.ua” з Катериною Павловою розповіла, чому в Україні високий рівень тривожності.

"Рівень тривожності — він був, є і буде. Тобто, існує особистісна тривожність, існує об'єктивна тривожність. Особистісна — це коли дитина вихована в тій атмосфері, коли просто весь час щось складно. Їй необхідно виживати і противитися — тоді це особистісна тривожність. Як би у неї потім не було створене життя нею ж самою. Вона все одно буде, ось все добре - вона тривожиться... Є ситуативна тривожність, яка необхідна. Якщо ви спите солодко, але відчуваєте, що хтось постукає до вас у двері", - сказала Олена Рихальська.

Вона зазначила, що ситуативна тривожність передбачає, що потрібно відреагувати.

"Якщо ми говоримо про Україну, ну зрозуміло, як же по іншому. У нас економічна ситуація особлива, у нас політична ситуація особлива. Яку всі по-своєму інтерпретують. У нас дуже багато моментів, коли люди турбуються. І я б тут навіть гендерно не розподіляла, чоловіки і жінки. Тому що, з одного боку, чоловік менше грошей приносить, а з іншого боку — жінка менше позитивних емоцій подає у свою сім'ю", - додала Рихальська.

За її словами, немає універсальної рекомендації, як допомогти людям впоратися з тривожністю, оскільки всі люди індивідуальні та у кожного свій мікросвіт.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Зокрема, щоб позбутися від тривожності через коронавірус, психолог рекомендує дізнатися достовірну інформацію про хворобу, але не говорити про коронавірус цілеспрямовано і довго, особливо з токсичними людьми.

Як повідомляв Знай.ua, сексуальний психолог Олена Філонова розплавила пишні форми заради гарячих вигинів: "Я хочу..."

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що книга для батьків про різницю між дівчатами і хлопцями викликала обурення українців, що там знайшли.