Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» розповів про головні ключові рішення, які повинні бути прийняті в новому політичному сезоні в Україні.

«В Україні початок політичного сезону. Цей політичний сезон буде важливим, багато в чому переломним для подальших політичних подій навколо України і всередині України. Безліч важливих рішень потрібно прийняти всередині політичної системи, стрімко змінюється політична кон'юнктура», - каже Бортник.

Він нагадав про складну ситуацію для України на міжнародній арені, зокрема переговори Заходу з Росією, в рамках яких Україна може бути однією з точок компромісу або залишиться нерозв'язаною проблемою.

«Якщо говорити про наші внутрішні питання, то, я впевнений, що в цьому політичному циклі до весни наступного року центром прийняття рішень залишиться президент. Але більшість цих рішень буде прийматися в парламенті. Саме через парламент повинні будуть пройти десятки ініціатив щодо конституційних змін», - зазначив Бортник.

Він розповів, що сюди входять зміни, починаючи від великого герба і закінчуючи скороченням кількості депутатів і великою конституційною реформою, яку вже анонсував віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук та під яку вже створено відповідне міжфракційне депутатське об'єднання з 238 депутатів. Також політолог нагадав, що цієї осені владу очікує бюджетний процес.

Популярні новини зараз

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

«Бюджетний процес - дзеркало нашої політики і економіки. Бюджет важливіший за Конституцію в українських політичних реаліях, оскільки показує реальне співвідношення інтересів еліт, реальну комунікацію між ними», - зазначив Бортник.

Як повідомляв Знай.ua, Кулик заявив, що соціальне та політичне обурення українців може вилитися в протести восени.

Також Знай.ua писав про те, що Солонтай оцінив рівень політичної активності української молоді.