Політик Микола Томенко у програмі «Акценти» розповів про значення військових зборів у Білорусі за участю Росії. За його словами, таким чином Путін намагається продемонструвати, що він активно просуває свою ідею.

«Я думаю, що Путін точно готується захопити Білорусь і ці навчання – це елемент демонстрації того, що єдині збройні сили, політичні підходи та командування (у Росії та Білорусі, - ред.). Лукашенко у такий спосіб показує, що він здатний захистити себе від розрізненої опозиції Білорусі і санкцій від Заходу», - зазначив Томенко.

За словами експерта, для Путіна це можливість показати, що він активно просуває свою доктрину «великої Росії», з якої він прийшов до влади, що може розширитись не тільки завдяки Криму та Донбасу, а й за рахунок Білорусі.

«Росія – специфічна країна з елементами тоталітаризму і вони заздалегідь голосують. Я думаю, це більше сигнал внутрішньо-російський, хоча, звичайно, сигнал і для Західного світу, що: «Якщо будете занадто активно підтримувати Україну, поширювати антиросійські тренди, то ми теж можемо показати силу», - підкреслив Томенко.

Як зазначив політик, внутрішньополітична боротьба в Росії домінантна, але, за словами Томенка, попри те, що хоч це й «поодинокі вибори», Путін все одно хвилюється.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Томенко запевняє, що Зеленський реанімував мрію Януковича.

Також Знай.ua повідомляв, що Новак розповів, чому гривня зміцнилася.