Яких наслідків слід чекати від закону про боротьбу з олігархами? Це питання у програмі «My.ua» розглядає адвокат Євген Лосовський.

«Нещодавно Дмитро Разумков попросив визначити критерії впливу олігархів на тих чи інших депутатів. Адже не можна ж так говорити відразу про всіх. Потрібно з'ясувати, хто на що і як впливає. Якщо братися за боротьбу з олігархами, то потрібно повернутися до питань приватизації 1990-х років – хоча, звичайно, це дуже страшна пропозиція. Інакше виходить так, що ми боремося проти впливу олігархів на прийняття рішень, але не торкаємося питання про те, як вони заволоділи своєю власністю. Саме так вони й стали олігархами, після олігарха починається монополія, а далі – транснаціональна корпорація. В результаті боротьба з олігархією перетворюється в боротьбу з наслідками, яка не зачіпає причини», - вважає адвокат.

На його думку, злом є не громадяни з високими доходами, а вплив окремих осіб на державну політику.

«Зараз боротьба з олігархами в Україні – не стільки питання економіки, скільки питання справедливості. А якщо громадяни не бачать справедливості, то вони не додадуть значення ніяким законопроєктам», - каже Євген Лосовський.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Олексій Якубін заявив, що зараз дуже багато залежить від того, чи прийме Верховна Рада антиолігархічний законопроєкт.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що політик Микола Томенко назвав боротьбу з олігархами домінантною темою цієї осені.