Військовий експерт Олег Жданов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чи дозволить президент Білорусі Олександр Лукашенко підійти Росії до кордонів з Україною.

"На кожного російського солдата стоїть два білоруських. І причому білоруська армія набагато краща, в сухопутному відношенні, ніж російська. І вона більш мотивована. Здавалося б, Путін же може його (Лукашенка, - ред.) ліквідувати в будь-який момент, і "новачка" привезти йому пару флаконів, або просто ліквідувати, але річ у тім, що соціальна ситуація в Білорусі така, що якщо з Лукашенком щось трапиться — там буде фактично Майдан", - сказав Жданов.

За його словами, цей Майдан можуть організувати саме еліти, а російські танки можуть просто не встигнути доїхати до президентського палацу.

"Еліти звернуть це все проти Росії. І вони готові будуть перебудувати її аж до парламентської республіки. Але Техас повинен грабувати техасців. За цим принципом вони ніколи не відійдуть від влади. А Путін цього найбільше боїться. В цьому і козир Лукашенка. Він нічого не може фізично з ним зробити, а політично Лукашенко його постійно водить по колу", - додав експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, що означають військові навчання Білорусі та Росії.

Популярні новини зараз

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв заявив, що політики владу ніколи не віддають.