Як зміниться розмір соціальних виплат у 2022 році? Свій прогноз у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» дає економіст Андрій Новак.

«Тенденція така, що з кожним роком умови отримання субсидій стають все більш жорсткими. Тут неважливо, який саме уряд перебуває при владі. Мета – скоротити число українців, які мають право на субсидію. І це працює. У перший рік після введення субсидій їх отримували шість мільйонів домогосподарств, а в нинішньому році добре якщо половина з них. Я думаю, що й половини не буде, а в наступному році й це число скоротиться. Але справа не тільки в субсидіях. Найболючіша тема – пенсії, адже у більшості з 12 мільйонів пенсіонерів вони становлять менш як три тисячі гривень. А це менше реального прожиткового мінімуму», - зазначає експерт.

Він також назвав єдиний критерій позитивних змін в економіці.

«Про поліпшення ситуації в країні можна говорити тільки в тому випадку, якщо зарплати та пенсії зростають швидше, ніж ціни. У нас поки що все навпаки. Дійсно, зарплати зростають – але на 1-3 відсотки. А енергоносії дорожчають на 15, 20, навіть на 25 відсотків за рік. Загальна інфляція становить 10 відсотків, тобто перевищує зростання соціальних виплат», - каже Андрій Новак.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він пояснив, чому важко робити прогнози щодо державного бюджету на 2022 рік.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Новак назвав причини зміцнення гривні.