Представники Національного Корпусу на своєму офіційному сайті повідомили, що наша влада планує прийняти близько 5 тисяч біженців з Афганістану в Україні. Як зазначено у публікації, з метою протидії цьому Нацкорпус зініціював створення петицій, аби провести опитування громадян з цього приводу.

«На території України найближчим часом планується розгортання пунктів тимчасового розміщення для близько 5 тисяч біженців з Афганістану, які покинули свою країну через виведення з республіки американського військового контингенту», - зазначено у публікації.

На думку представників Національного Корпусу, такий підхід влади невірний, тому що в умовах війни та економічної кризи ресурси більше потрібні громадянам, які постраждали від агресії РФ, а не біженцям з іншої країни. У публікації сказано, що влада таким чином намагається догодити Заходу.

«Такі пріоритети влади – дуже дивні. Керівник будь-якої держави першочергово повинен піклуватись про добробут своїх громадян, а вже потім, за достатньої кількості ресурсів, допомагати іншим. При цьому в Україні наразі зареєстровано 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб з ОРДЛО та тимчасово окупованого Кримського півострова. Ще десятки тисяч громадян України залишаються в населених пунктах, які регулярно обстрілюють бойовики», - підкреслено у публікації.

Як зазначено на сайті, Нацкорпус створив петиції на електронних платформах всіх регіонів України, щоб дізнатися суспільну думку – чи хочуть українці прийняття та розміщення на території України біженців з Афганістану?

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

«Змусимо владу приймати такі глобальні для України рішення, враховуючи думку її громадян», - зазначено на сайті.

Як повідомляв Знай.ua, ветеран у знак протесту проти репресій розрізав собі вени під управлінням поліції у Києві.

Також Знай.ua публікував слова Білецького: Нам знову впарюють «формулу Штайнмаєра» з виборами на окупованих територіях.