Влада заявляє, що збирається запровадити другу вертикаль пенсійної реформи, тобто накопичувальну систему. Чим це обернеться, міркує політолог і кандидат філософських наук Олександра Решмеділова у програмі «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA із журналісткою Любов'ю Завальнюк.

Передусім гостя програми зазначає, що кожна реформа має мати видаткову статтю, забезпечену бюджетом. «Я думаю, що зараз взагалі всі соціальні ініціативи будуть пущені під хірургічний скальпель», - переконана вона.

Водночас Решмеділова зауважує, що попри «людиноорієнтованість», як заявляє влада, попередніх бюджетів, із соціалкою в Україні тяжко і суспільство це бачить. Також вона додає, що навколо певних міністрів особливо концентрується негатив якраз-таки через невдоволення людей. Експерт пояснює, що причиною цьому є непопулярні ініціативи та недалекоглядні заяви. Те саме, каже вона, і з накопичувальною пенсією. «Заявлені грандіозні і амбітні плани, але хто їх буде організовувати і за них відповідати?», - запитує політолог.

Вона пояснює, що будь-які грандіозні трансформації передусім потребують гарантій їхньої реалізації. «Хто за це буде відповідати, тому що сила слова в якихось трансформаціях має бути підкріплена політичною відповідальністю», - підкреслює Решмеділова і запитує, хто ж буде запускати другу вертикаль пенсійної реформи.

Отже, гостя програми зазначає, що має сумніви щодо якихось різких розворотів. «Ми навіть побачили, що розворотів не було при зміні електоральних циклів в плані реформування», - зауважує експерт. Як пояснює Решмеділова, причина цього полягає в тому, що ініціатива не йшла від самих українців.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова заявила, що найважче в Україні - це бути самотнім пенсіонером.

Також Знай.ua писав про те, що Сотскова розповіла, звідки беруться і нараховуються гроші на пенсії.