У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін імунолог Борис Донськой розповів, що таке імунітет, про його види та звідки він взявся у людей.

«Якби ми раніше почали згадувати про імунітет, то нам би зараз в період COVІD-19 не прийшлося про нього так часто говорити. Імунна система - це система по захисту та інтеграції організму. Є дві системи, які інтегрують наш організм в єдине ціле - це нервова система та імунна система. Нервова система дозволяє нам усвідомити хто ми є такі, з чого складається наше тіло та від чого ми будемо захищати себе. Так само й імунна система усвідомлює, чим для неї є організм, що вона допускає, а що для неї є неприпустимим», - підкреслив він.

Донськой розповів, що таким чином імунна система визначає рівень загрози та рівень захисту. Імунна система, яка нас інтегрує загалом, акцентував він, є єдиною системою, яка визначає насправді, ким ми є, що для нас є ворог та що для нас неприпустимо. Ми є нащадками мільйонів років еволюції, пояснив він, і ця боротьба триває мільйони років, бо багатоклітинні організми є дуже поживними та ласими для бактерій та вірусів.

«Тому вже мільйони років імунні механізми розробляють способи як нас захистити. І якщо, наприклад, є складні імунні механізми специфічні, вони в кожному організмі розвиваються індивідуально протягом життя. Тобто ми протягом життя маємо визначити, хто нам не подобається та яке мікрооточення ми вважаємо ворогом, а яке мікрооточення ми вважаємо в принципі нормальним. А вроджена імунна система - це мільйони років еволюції, механізми якої працюють поза нашим бажанням, як рефлекси», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв зазначив, щоб статистика по захворюваності була коректною, треба проводити масове тестування.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лісневська зазначила, що на сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися.