Політолог Олександр Кочетков у своєму блозі розповів, що таке НАТО. За його словами, НАТО є стримуючим політичним блоком, а не воюючим.

«НАТО – це військово-політичний блок. Він вирішує політичні завдання, а бойові завдання вирішують армії, які входять в країни, що організували НАТО. Національні армії можуть проводити якісь операції (де завгодно, - Ред.). Національні армії захищають свої країни – це їхнє завдання», - зазначив Кочетков.

За словами експерта, захищати свою країну – це завдання національної армії, а НАТО може допомогти, підтримати і втрутитися або не підтримати і не втручатися.

«Сильна національна армія – основа обороноздатності, а не членство в якому завгодно політичному блоці. НАТО як політичний блок лякає, впливає, загрожує і попереджає, стримуючи потенційних агресорів: НАТО – не воює», - підкреслив Кочетков.

Як зазначив політолог, НАТО містить у собі сучасну військову оборону і систему організації бойових дій на сучасному полі бою, але, на думку політолога, вплив НАТО обумовлений не стільки застосуванням військової сили, скільки політичним впливом.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гончаров розповів про перспективність українських портів.

Також Знай.ua публікував слова Кочеткова: Порошенко був впевнений, що йому дозволять повернути Донецьк і Луганськ.