«Наявних ознак (порушень) під час відвідування ми не з'ясували, — підкреслив голова відділу державного екологічного нагляду промислового забруднення Олександр Скакальський під час візиту на підприємства «Рудомайн» та УГК. — Тому будемо це робити саме під час перевірки».

Він запевнив, що обов’язково буде враховуватися те, що поруч з кар'єрами знаходяться інші підприємства, які можуть негативно впливати на довкілля.

«Потрібно з'ясувати об'єктивно, чи це виробнича діяльність саме з цього підприємства, або, можливо, є якісь інші чинники впливу», — підкреслив Олександр Скакальський.

Засоби боротьби з пилом, а саме — поливні автомобілі й сітки, якими накриваються відвали, та навіть снігові «пушки» які у кар'єрах розпиляють воду, на власні очі побачили голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, начальник відділу державного екологічного нагляду промислового забруднення Олександр Скакальський та заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна, які відвідали кар'єри, де працюють компанії «Рудомайн» та УГК.

Генеральний директор «Рудомайна» Володимир Колос, який супроводжував гостей, впевнений, що перевірка допоможе припинити маніпуляції навколо компанії: «Зараз ми відчуваємо тиск інформаційної атаки — є перекручування фактів, відверта брехня та примітивні фейки. Сподіваюсь, що висновки фахівців Державної екологічної інспекції, нарешті, зупинять безпідставні обвинувачення підприємства».

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як відомо, цього тижня у компаніях «Рудомайн» та УГК (Українська гірничо-добувна компанія) почалась позапланова перевірка з боку Державної екологічної інспекції.