Досвід яких країн Україні варто було б врахувати при організації пенсійної системи? Свою думку про це у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» висловлює політик Євген Рибчинський.

«Дуже цікава пенсійна система в Ірані, який в цьому плані багато чого перейняв у арабських країн, хоч сам і не відноситься до їх числа. В Ірані пенсія виплачується тому, хто утримує сім'ю. Якщо ж, наприклад, дорослий син заробляє гроші, але не хоче утримувати старих батьків, то він зазнає кримінального переслідування. І це, як не дивно, працює. І в Єгипті основні витрати працюючих молодих людей йдуть на утримання батьків. А тепер для порівняння візьмемо нашу країну. Близько 10 мільйонів українців працюють за кордоном, і за 2020 рік вони перевели в країну від 16 до 20 мільярдів доларів. Уряд хоче обкласти заробітчан податками, хоча насправді їм потрібно ставити пам'ятники», - вважає гість програми.

За його словами, саме такі люди привозять гроші в країну, чиновники ж, навпаки, крадуть їх і вивозять.

«Саме українці, які працюють за кордоном, в першу чергу й утримують свої сім'ї. Зі своїх заробітків вони не платять до Пенсійного фонду, але фактично виконують його функцію», - каже Євген Рибчинський.

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналістка Любов Завальнюк розповіла про умови для отримання десятиразової пенсії.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що голова ради Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів Олена Сотскова запропонувала свій проєкт реорганізації пенсійної системи.