Наскільки серйозно зараз в Україні змінюється ситуація з пенсіями? Стан справ у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді» коментує лідер партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«Мінімальна пенсія на наступний рік буде 1934 гривні. Тобто людина, яка пропрацювала все життя, буде отримувати менше, ніж 18-річний студент. Я підтримую студентів, але якщо їм підвищили стипендію, то потрібно радикально підвищити й пенсію. Я нагадую, що у нас за Конституцією пенсія та соціальні виплати не можуть бути меншими за прожитковий мінімум. Це приклад електорального бюджету: тим, хто голосує за нас, дати більше, тим, хто не голосує – менше. Адже вже відомо, що пенсіонери розчаровані в нинішній владі та голосувати за неї не будуть. А ось молодь – інша справа. І в бюджеті можна знайти дуже багато подібних прикладів», - стверджує політик.

Він також торкнувся питання легалізації грального бізнесу.

«Тій комісії, яка контролюватиме цей бізнес, ми з бюджету платимо сто мільйонів, а вона обіцяє 600-700 мільйонів прибутку. Але ж при легалізації грального бізнесу нам обіцяли мільярдні доходи від нього. Нам обіцяли, що ці гроші підуть на дитячі спортивні школи – а насправді їх закривають. Те ж саме і з центрами позакласної роботи, і з дитячим відпочинком», - каже Микола Томенко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про те, як український народ проти своєї волі фінансує політичні партії.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Томенко закликав радикально скоротити витрати на утримання органів влади.