Голова політичної партії “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, що під час влади президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка пенсіонерам підвищували пенсії всього на 64 грн.

“Про цей бюджет, я сьогодні написав у себе на сторінці про цинізм не теперішньої влади, а вже попередньої влади. Коли Порошенко виступив, і я ледь не заплакав, чесно кажучи. Він сказав, що пенсіонери взагалі бідують, помирають. Що їм мінімальна пенсія буде піднята на 152 гривні. Мінімальна заробітна плата на 200 грн, і взагалі освіта, наука, все нищиться. І я згадав мій демарш у парламенті, коли я описав злочинний бюджет Яценюка-Порошенка. І, нагадаю, тоді мінімальна пенсія на 64 гривні два рази піднімалася”, - сказав Микола Томенко.

Він зазначив, що тоді таке підвищення пенсії позиціювалося як велике досягнення для 2 млн пенсіонерів.

“Я тоді порахував, що це майже 2 млн пенсіонерів, 1,8 млн у нас отримують мінімальну пенсію, що Яценюк з Порошенком покращили їх життя на четвертину київського торта. Я тоді замість індексу біг-мака ввів індекс київського торта, воно якось для України було більш реалістичнішим. Тоді вони не переживали за пенсіонерів… Та рота закрийте, я перепрошую. Ви не маєте морального права, ні Яценюк, ні Порошенко, сьогодні говорити про антисоціальний бюджет. Що такий, як у вас був антисоціальний бюджет, що це я перепрошую”, - додав Томенко.

Як повідомляв Знай.ua, Рибчинський заявив про Україну, що він не знає, хто позиціював себе як соціальна країна.

Популярні новини зараз

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Завальнюк зазначила, що за затримку зарплат і пенсій можна отримати штраф.