Політик Анатолій Якименко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів, чому конкуренція не є головною рушійною силою. За його словами, у деяких сферах головним є саме покликання, а не бажання конкурувати у цій сфері.

«Я починав свою політичну діяльність з ідеї приватизації державного сегмента в охороні здоров’я. У мене була ідея, що цей приватний сегмент має створити професійні асоціації та стати джерелом медикотехнологічної документації. Це норма: у нас є приклади», - зазначив Якименко.

Експерт привів у приклад уявну приватизацію служби пожежників: зараз вони не конкурують між собою за пожежі, а при приватизації потрібне буде забезпечення роботою (для заробітку з цього грошей), тому у цих приватних служб може виникнути ідея ініціювання підпалів і те саме у правоохоронній системі.

«У нас є така думка, що рушійною силою усіх процесів є конкуренція: давайте уявимо людей, які сидять в окопах – вони конкурують між собою? Чи у них синергія, вони взаємодіють між собою? Тобто конкуренція не є єдиною рушійною силою у процесах», - підкреслив Якименко.

На думку політика, існують служби, які виконують свій обов’язок за метафізичними потребами, покликом та почуттями.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Якименко пояснив, що робити з подвійною ідентичністю українців.

Також Знай.ua публікував слова Якименка: Я знаю настрої людей віком від 18 до 29 років. Вони не хочуть воювати, і ми повинні їх розуміти.