Ієромонах Митрофан, викладач Київської духовної академії і семінарії на каналі «Православна церква» розповів про гординю. За його словами, гординя має особливе місце серед гріхів.

«Гординя є смертним гріхом. Смертний гріх – це такий вчинок проти Бога або ближнього, через який людина втрачає божественну благодать, яка підтримує його. Якщо людина не кається в цьому гріху і вмирає, тоді ця людина є заручником вічної смерті, тому називається «смертний гріх», - зазначив Митрофан.

За словами священнослужителя, Святі Отці кажуть, що смертними гріхами є не просто набір якихось чітко визначених гріхів, а смертним гріхом є будь-який нерозкаяний гріх, але гординя серед них має особливе місце.

«Гординя – це гріх, коли людина прагне власної слави, перевершувати інших людей заслужено, гідно чи негідно. Бажання власної слави людини стало першим гріхом серед інших гріхів, які потім породили», - сказав Митрофан.

Як повідомляв Знай.ua, священик УПЦ пояснив, чому дітей хрестять немовлям.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що в українців підручник з історії викликав занепокоєння, через пояснення походження людини: «Створив Бог».