Наскільки прав був Арсеній Яценюк, уклавши свого часу угоду про виплати за варантами? Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді» коментує економіст Олександр Савченко.

«Вперше в історії на країну наділи таке ярмо. Україна по суті взяла на себе зобов'язання платити податок на своє економічне зростання. Тобто чим більше економіка росте, тим більше країна платить. Я б хотів, щоб наша економіка росла на 10-12 відсотків на рік, і це можливо. В цьому випадку річні виплати за варантами складуть близько 20 мільярдів доларів. Що з цим можна зробити? Міністр фінансів вчинив правильно, коли викупив частину цих варантів. Я б діяв так само. Гроші можна взяти в кредит у Національного банку і викупити варанти, відсотків 80-90 – всі викупити не вийде. Тоді про цю проблему можна буде забути», - говорить експерт.

Він також дав прогноз розвитку ситуації в тому випадку, якщо це зроблено не буде.

«Якщо Україна не викупить варанти, то їй доведеться судитися зі світовою фінансовою елітою. А вона підготувалася до такого варіанту, і обклалася такими юридичними угодами, що вийти з цієї ситуації буде дуже важко. Яценюк, звичайно, фахівець у всіх сферах – але людина, яка знає все, по-справжньому не знає нічого», - вважає Олександр Савченко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше викуп Україною своїх варантів прокоментував економічний експерт Олексій Кущ.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в варантах і державному боргу немає нічого страшного для України.