Голова Венеціанської комісії Джанні Кукіккіо подзвонив президенту України Володимиру Зеленському після голосування за законопроект про олігархів, і запросив надати в комісію його текст для аналізу.

Про це йдеться в повідомленні офісу Президента України за підсумком телефонної розмови, ініційованої головою Венеціанської комісії.

"Голова Венеціанської комісії звернувся з проханням надати комісії проголосований текст закону в редакції, підписаній главою держави, для розгляду і підготовки відповідного висновку»,- йдеться в повідомленні офісу президента.

Згідно з повідомленням української сторони, Зеленський і Букіккіо констатували " єдність підходів до необхідності розвитку в Україні верховенства права, демократії та реалізації судової реформи».

Прес-реліз Венеціанської комісії оприлюднений не був.
Нагадаємо, Венеціанська комісія почала перевірку законопроекту про олігархів 15 вересня на предмет відповідності Конституції і прав людини . Свій висновок вона повинна була надати до 15 грудня.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Однак, депутати фракції "Слуги народу «за підтримки груп» за майбутнє «і» довіра", близьких до олігархів Ігоря Коломойського і Андрія Веревського, відмовилися чекати висновків комісії і прийняли проект у другому читанні 23 вересня.

24 вересня виявилося, що проект вимагає повторного голосування через непоправні порушення процедури і виниклі правові колізії.