Чи була медична реформа в Україні результативною? На це питання відповів голова правління «Турецько-українського медальянсу» Омер Чикин у програмі Юрія Романенка «Романенко Бесіди».

За словами гостя програми, Україна справді здійснила унікальні реформи. «В рамках загальних складнощів Україна за останні два роки, ще плюс ковід, все-таки досягла якогось рівня», - підкреслює він.

Чикин порівнює це із будівництвом будинку: правильно залитий фундамент – це важлива річ, хоч по ній ще нічого й не видно. «А коли фундамент повністю закінчується — крок за кроком збільшується темп і зростання реформи. Тобто Україна дуже серйозно взялася за це, і вони якби адаптують і закон», - акцентує експерт. Він додає також, що є певні перехідні моменти, буває, що сил не достатньо і все впирається в закон.

Загалом же Чикин вважає, що стара система потребує оновлення, до того ж, каже він, у часи пандемії варто взагалі зайнятися створенням нової. «В будь-якому разі, потребує розвитку, тому що здоров'я — це загальне для всіх громадян», - підкреслює гість програми.

Принагідно експерт наводить у приклад Туреччину: там розвиток медицини почався після того, як до влади прийшов Ердоган. Як розповідає Чикин, вони витратили 6 мільярдів доларів, провели діджиталізацію, ввели електронні записи і цифровізували рецепти.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кравченко розповів, при якій цифрі хворих може бути введений жорсткий локдаун.

Також Знай.ua писав про те, що Якименко заявив, що приватна медицина - це гарантія розвитку і прогресу.