Ексзаступник генерального прокурора України Микола Голомша в ефірі програми «А як насправді» з Мирославою Бобровською розповів про те, як невдалі кадрові призначення Петра Порошенка призвели до руйнування державного апарату.

«Саме при Порошенку почався розвал державної машини. Почали призначатись такі, як Вовк – 30-річний хлопець на енергонагляд, як весь «Рошен» чи «Богдан» на всі владні призначення. Генеральну прокуратуру почав очолювати співробітник міліції, що було нонсенсом. Прокурор і міліціонер – це два антиподи. Міліціонер - оперативник, він діє ледь не в обхід закону, його влаштовує пряма дорога, прокурор – процесуаліст, він оцінює все через призму фактів і доказів», - пояснив Голомша.

За його словами, подібні призначення дали змогу завести в прокуратуру людей, які взагалі не мали відношення до органів прокуратури. Крім цього, гість програми зазначив, що жодного разу не чув будь-яких виступів п’ятого президента з приводу, наприклад, справи Небесної сотні.

«Без образи будь-кого, це люди, які взагалі відношення не мають до органів прокуратури, вважають що на прокуратурі чи органах МВС можна проїхатися, як на велосипеді. Це бруталізм, це неповага до себе і до держави», - заявив Голомша.

Він зазначив, що не уявляє, якби, наприклад, в США призначили прокурора чи міністра МВС, який би не мав уявлення про цю роботу. Голомша також навів у приклад стадо вовків, які ніколи не оберуть вожаком найгіршого, а лише найкращого.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шишкін заявив, що президентські вибори 2019 року – це операція «Кучма, другий тур».

Ткож Знай.ua повідомляла думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.