Після прийняття закону №5600 практично всі українці стали «олігархами». Про це у першому випуску програми «Толкова розмова» Олексія Толкачова сказав юрист і підприємець, експерт з питань податкової реформи Святослав Дубина.

«Він збільшує податкову базу, близько 50 мільярдів додаткових доходів. Причому це не від олігархів. Зеленський ішов на вибори з гаслом «Кожен з нас - президент!». Коли я почав читати закон №5600, я зрозумів, що кожен з нас - олігарх. Тому що кожен, у кого є 50 соток землі, повинен буде платити податок на землю. Фактично всі, у кого є 50 соток землі - вже олігархи. Там навіть якийсь податок на колодязі. Якщо це антиолігархічний закон - навіщо було туди вписувати таке?», - каже він.

Дубина вважає, що на цьому гайпі протриматися можна, але недовго.

«Пройде якийсь період часу, і всім стане ясно, що олігархам від цього ні холодно ні жарко. Так, багато експертів кажуть, що основна мета закону про олігархів була забрати медіаресурси у тих, хто погано говорить про сьогоднішню владу. Але це ж уже було, і було не раз. І чим це все закінчувалося? Це закінчувалося сплеском. Україна - не Росія. Ми готові миритися до певного часу, але коли у нас реально стає загроза нашим свободам, ми встаємо на диби», - розповідає експерт.

Одночасно він передбачає, що президент Володимир Зеленський розуміє, яку реакцію в суспільстві ці заходи можуть викликати: «Я розумію, що Зеленський це все бачить. Він недурна людина, щоб не розуміти, як це працює на його електоральну нішу».

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Богуславський назвав цифру, яким насправді може бути національне багатство українців: «Це дуже, дуже, дуже серйозні активи».

Також Знай.ua повідомляв, що Кулік вбачає схильність влади до садизму ще з радянських часів: «Радянський Союз довів традицію знущання з народу до рівня мистецтва».