Чи слід українцям чекати економічну кризу до Нового Року? Проблему у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розглядає економічний експерт, директор аналітичного центру «Українська фабрика думки» Юрій Гаврилечко.

«Очікувати економічну кризу немає сенсу – ми з неї й не виходимо. Точно так само не варто говорити, що завтра буде набагато гірше, всі помруть – ні, цього не буде. Держава – це дуже інерційна машина, і всі погіршення відбуваються поступово. Так, обсяг всіляких проблем накопичується, і колись остання соломинка зламає хребет верблюда. Але дуже складно сказати, коли це відбудеться. У всякому разі, безглуздо лякати Україну дефолтом, вона живе у цьому стані з жовтня 2015 року. Адже дефолт – це неможливість обслуговувати свої борги, використовуючи внутрішні ресурси. А наша країна з того часу не може віддавати борги своїм коштом», - констатує економіст.

За його словами, для пересічного українця дефолт на тлі погіршення економічної ситуації просто непомітний.

«Поки ситуація погіршується поступово, це погіршення невідчутно. Досить згадати приклад з жабкою, яку варять живцем, поступово нагріваючи воду. І в Україні воду поступово нагрівають», - каже Юрій Гаврилечко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він дав прогноз щодо того, чим державний бюджет 2022 року відрізнятиметься від нинішнього.

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Гаврилечко зробив підсумки 25-річчя української гривні.