Як дізнатися, що ваша дитина в школі піддається цькуванню, якщо вона сама не хоче про це розповідати? Поради батькам у програмі «My.ua» дає політолог-конфліктолог Богдан Петренко.

«При булінгу дитина проявляє приблизно такі ж симптоми, як і при нещасній закоханості. Вона замикається в собі, менше спілкується, проводить менше часу на вулиці – якщо до цього вона любила гуляти. Якщо дитина проводить менше часу в інтернеті, це теж може бути ознакою булінгу. Вона не хоче ходити на свята. У разі будь-яких радикальних змін у житті дитини батьки повинні задатися питанням: що відбувається?», - каже психолог.

За його словами, такі зміни далеко не завжди варто пояснювати перехідним віком.

«Дійсно, в перехідному віці змінюється багато, у дитини формується поняття приватності. Але чим більше ви будете спілкуватися зі своєю дитиною, тим більше буде віддача від цього. І це не залежить від віку. Але батьки повинні розуміти, що все дитина не розповість ніколи. Однак якщо вона вам розповість про 80-90 відсотках того, що з нею відбувається – це вже хороший результат», - зазначає Богдан Петренко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше психолог Дмитро Карпачова дав ряд рекомендацій щодо захисту дітей від шкільного цькування.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що сімейний адвокат Катерина Власюк розповіла про те, як розпізнати домашнє насильство.