У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін політтехнолог Олександр Курбан розповів, з чим пов'язано загострення на Донбасі.

«Прийшла осінь і закінчився період очікування, навесні та на початку літа Росія зробила певні посили Америці, Європі та Україні. Практично все літо вони чекали реакції на ці посили. Тієї реакції, яку вони хотіли, не побачили, і Росія повернулася до старої тактики військового, психологічного та економічного тиску. Далі ми будемо спостерігати, на жаль, тільки загострення. Тому що Росія очікувала як мінімум зменшення кількості санкцій або зняття цих санкцій», - сказав він.

Курбан вважає, що одне зняття санкцій вони отримали і це дозвіл на закінчення будівництва «Північного потоку-2». Однак Росія не отримала гарантій по іншим речам, підтвердив він, вони не отримали поступок по Донбасу та по Криму. Росія не отримала того, чого хотіла повністю, впевнений він, тому вона повертається до своєї старої перевіреної тактики гібридної війни проти України та наших союзників.

«Конфлікт поки буде тягнутися у мляво поточному режимі до кінця року, тому що зараз дуже багато залежить від зустрічі Зеленського з президентом США. Якщо Зеленський приїде і буде так само, як і останні місяці, рішуче висловлювати свої думки з приводу взаємин з Росією, досить різко та агресивно, то відповідно така ж риторика буде і з боку Росії. Якщо він приїде і знову буде говорити про якісь миротворчі речі, відповідно будуть якісь послаблення і з боку Росії», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що ситуація на Донбасі зайшла не просто в глухий кут, а вона зайшла в гострий тупик.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що формула Штайнмаєра – це двері, які відкривають шлях до виборів на непідконтрольних територіях.