Чи всі парламентарії від «Слуги народу» підтримують закон про олігархів? Свою позицію у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює народний депутат від цієї партії Людмила Буймістер.

«Я голосувала проти прийняття цього законопроєкту. Закон про олігархів всі називають порожнім і неробочім, але його слід було б в першу чергу назвати небезпечним. Я добре пам'ятаю перші роки століття, коли я працювала в російській нафтовій компанії ЮКОС. У Росії початку 2000-х років йшли процеси, дуже схожі на ті, які зараз відбуваються в Україні. Тоді в олігархів, першим з яких став Ходорковський, відбирали активи – тиском, податковими позовами. А далі Держдума почала збільшувати повноваження ФСБ. Але для Росії всевладдя спецслужб є традиційним. А Україні, демократичній країні, після двох Майданів, не може бути по дорозі з авторитарними режимами», - підкреслює нардеп.

На її думку, зараз в нашій країні почали відтворювати російський досвід.

«Так, ФСБ у нас немає, але її роль грає РНБО. Однак закон є закон – звичайно, якщо його виконувати. І невже ми очікуємо якогось іншого результату? Це було б наївно. Тому я просто не могла навіть утриматися при голосуванні – я висловилася проти», - каже Людмила Буймістер.

Як повідомляє Знай.ua, раніше її колега по Верховній Раді Сергій Шахов заявив, що цей закон призведе тільки до перерозподілу грошових потоків.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами нардепа Валентина Наливайченка, в Європі та США стурбовані новим українським законом.