У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін дипломат Вадим Трюхан розповів, які в України шанси стати членом НАТО.

«З темою НАТО все просто й спекуляції на цю тему є контрпродуктивними. Треба говорити про те, де посилити роботу, щоб наблизити момент отримання ПДЧ, а потім й момент вступу. НАТО дуже послідовна організація, ще у 2008 році у спільній заяві Бухарестського саміту було сказано, що Україна та Грузія стануть членами НАТО, але без визначення дати вступу. Це було підтверджено й на цьогорічному саміті НАТО, на якому Україна, на жаль, не була присутня», - повідомив він.

Трюхан вважає, що для вступу в НАТО нам треба працювати та доводити нашу спроможність. У нас постійні сварки, які ми бачили протягом року між міністром оборони та начальником Генштабу, підкреслив він.

«В першу чергу немає фахівців у Міністерстві оборони та секретаріаті Кабміну, які б займалися НАТО. Ось вам і відповідь, що не НАТО винне в цьому, а ми винні. Ми даємо підстави, щоб наші партнери держави-члени у межах НАТО сумнівалися в нашій спроможності бути членами НАТО. Якщо ми будемо готові, то залишиться не дуже багато, просто переконати політично. А тут, я вважаю, у нас достатньо у межах НАТО тих країн, які нас будуть підтримувати та будуть нашими лобістами», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Волі, що Кальюлайд сказала те, що думають в Євросоюзі.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Умланд розповідав, що ЄС буде набагато складніше відмовитися від членства України, ніж НАТО.