Система центрального сповіщення населення у часи війни повинна працювати справно. Так сказав ексначальник штабу полку «Азов», громадський та військовий діяч Владислав Соболевський на ютуб-каналі «Національний Корпус», акцентуючи на тому, що будь-коли може розпочатися активна фаза війни з Росією.

Ексначальник штабу полку «Азов» моделює ситуацію, коли Росія розпочинає бомбові нальоти на українські міста і ядерні атаки на об’єкти інфраструктури стратегічного значення. «Абсолютно реально ситуація: війська отримують наказ та висуваються на позиції. Цивільне населення має отримати наказ від керівництва держави і тут не відбувається нічого», - каже він.

Саме в таких ситуаціях, підкреслює Соболевський, потрібно, аби система центрального сповіщення населення працювала справно і була добре налаштована. Далі він наводить інший приклад – авіаналіт чи викид отруйних речовин. У такому разі, зазначає націоналіст, державне керівництво має дати населенню вказівку піти у бомбосховище або на стратегічне підприємство виконувати свою роботу.

Тим не менш, повідомляє Соболевський, «Укртелеком» відмовляється обслуговувати систему центрального сповіщення населення з 2022 року через те, що все обладнання – застаріле, спеціалістів – немає, тендери – програні, фінансування – немає, а ВНЗ – не випускають необхідних спеціалістів.

Отже, констатує ексначальник штабу полку «Азов», з 2022 року системою центрального сповіщення населення доведеться займатися місцевим держадміністраціям. «Ми живемо в державі, яка наразі воює, і я вважаю, що обслуговувати систему центрального сповіщення населення має один оператор і це має бути державне підприємство», - констатує він.

Популярні новини зараз

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тамарін розповів про проблеми правоохоронних органів.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін заявив, що влада чинить опір ухваленню закону про колаборантів.