Наскільки значну роль в житті нинішньої України грають олігархи? Свою думку про це у програмі «Між рядків з Андрієм Пелюховським» на каналі «Знай 24» висловлює політик Андрій Пелюховський.

«Щоб знизити тарифи, було б достатньо повернути облгази та обленерго в державну власність. А зараз ми платимо незрозуміло кому. У вартості електроенергії є три складові: виробництво, транспортування і розподіл. Так ось, виробництво кіловата електроенергії коштує 53 копійки. А платити нам доводиться тим, хто здійснює розподіл, і ціну призначають вони. Тут націоналізація дозволила б знизити тарифи. Але і в інших сферах ті підприємства, якими володіють олігархи, згідно з Конституцією, належать народові. Хіба олігархи будували заводи? Вони залишилися від радянських часів, і це – народна власність», - вважає політик.

Він зазначає, що зараз у держави вже практично не залишилося власності.

«Міць держави визначається її власністю. А бізнесмени повинні звертатися до держави, ділитися своїми планами, розповідати, як вони мають намір виходити на європейський ринок», - говорить Андрій Пелюховський.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він припустив, що замах на Сергія Шефіра був покликаний налякати його і змусити мовчати про тих секрети, які він знає.

Популярні новини зараз

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Пелюховський ​високо оцінив діяльність Олександра Лукашенка, який називає себе президентом Білорусі.