Депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова» розповів, як банк, який торгує в основному ОВДП і має величезну заборгованість, отримав мільйонний пільговий кредит від держави.

«Банк колишньої глави НБУ Валерії Гонтаревої «Авангард» зумів отримати пільговий кредит на 375 мільйонів гривень від держави. А перед цим, в липні на 225 мільйонів. А до цього у 2020 році – 830 млн гривень. Банк, який має одне відділення на країну і в основному торгує облігаціями державної позики», - розповів Поляков.

Депутат пояснив, що банк «Авангард» належить компанії «ICU» – дітищу глави Нацбанку Валерії Гонтаревій. Він зазначив, що борги цього банку перевищують 1,6 мільярда гривень, при загальній сумі активів у 2 мільярди.

Поляков також повідомив, що 2015 рік банк закінчив із прибутком 27,1 млн гривень, а в січні-вересні банк «Авангард» збільшив прибуток на 21% до 24,1 млн гривень, в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року - 19,9 млн гривень. За його словами, у 2017 році банк подвоїв чистий прибуток в порівнянні з 2016 роком - до 100,3 млн грн.

«Ну що сказати - дуже раді за Валерію! Дуже раді! Нам з вами так не жити! Цьому ще треба повчитися! Хоча саме цим Гонтарева і займається. Не дарма ж вона виступає з лекціями в Лондонській школі економіки, де розповідає, як була змушена піти з посади глави НБУ у 2017 році під тиском залякувань і через побоювання щодо безпеки сім'ї. Цікаво, це Порошенко її залякував?», - додав Поляков.

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що олігархи не будуть подавати електронну декларацію.

Також Знай.ua повідомляв, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков різко висловився проти перейменування держави.