Політик, журналіст, поет і композитор Євген Рибчинський у своєму блозі «Ще не вмерла» прокоментував виграшний бій боксера Олександра Усика з Ентоні Джошуа та пояснив, чому багато українців гостро критикують спортсмена, незважаючи на його перемогу.

Він зазначив, що Олександр Усик – феноменальний боксер: технічний, розумний, вольовий і дуже витривалий, а також назвав його справжнім бійцем та ринговим фехтувальником.

«Його перемога над атлетичним і брутальним британцем Ентоні Джошуа – це дійсно неабияка подія у світі професійного боксу, де на кону стоять мільйони доларів та ідеологічні інтереси самих різних держав. Щодо перемоги - тут усе ясно, перемога чиста і яскрава, питань нема. Питання у мільйонів українців до Олександра Усика є не як до спортсмена і, навіть, не як до людини, а саме як до громадянина», - пояснив Рибчинський.

Політик зазначив, що відразу після бою Усик одягнув футболку не з зображенням Святослава Хороброго, Івана Мазепи, чи, наприклад, Сірка або Орлика, а з зображенням святого РПЦ Олександра Невського, який вважав своїм батьком ординського хана Батия, який у свою чергу спалив Київ у 1240 році вщент і дотла. Він також нагадав, що Усик називав російсько-українську війну громадянським конфліктом, а на запитання, чий Крим, боксер відповідав, що він – Божий.

«Але треба дивитися правді у вічі - перемога Усика для всього світу дійсно асоціюється з перемогою України. Так само, як і звільнення Надії Савченко. Але для мільйонів українців це гірка перемога, бо тріумф Усика – це свято колабораціонізму, московського паханату і внутрішніх антиукраїнських сил. Адже так само, як і Савченко, яку спочатку ледь не зробили «святою», і навіть дали медаль героя, чемпіон у важкій вазі буде зрештою ретранслювати ідеї, народжені у Кремлі, а не вимучені і пропитані кров’ю тисяч захисників Вітчизни, які поклали своє життя, щоб Крим і Донбас, як і мова, і віра були українськими», - вважає Рибчинський.

Популярні новини зараз

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кривін заявив, що держава не хоче розвивати українську культуру.

Також Знай.ua писав про те, що Загороднюк пояснив, як повинен працювати продюсер, щоб колектив не втрачав популярність.